ROTAX-SARJA LIEVESTUORE 2009 TALWIAJOT 2003 TOIVAKKA SM-RALLISPRINT 2012 UUSIKAUPUNKI-RALLI 2014 JYVÄSKYLÄN SUURAJOT 1998 KARTINGIN OLDBOYS-SARJA 2006
 

LAJIT

Toivakan autourheilukerhossa harrastetaan autourheilua kilpailemisen sekä kilpailujen tekemisen kautta hyvin laajasti, niin rallissa, rallisprintissä, kartingissa kuin pienoisautoilussakin.

 

karting

 

Karting on suomalaisen autourheilun kivijalka josta on monen maailmanmestarin ura alkanut. Karting on eritoten nuorten harrastus, alkaen 5-vuotiaista. Kansallisia kisoja pääsee ajamaan 10-vuotiaana ja siitä eteenpäin luokka kerralla SM-kilpailuihin asti.

Karting vetää myös paljon aikuisharrastajia ja se puoli onkin ollut viime aikoina vahvassa nousussa. Myöskin Toivakan autourheilukerho on ollut vahvassa osassa niin nuorten kuin aikuisharrastajienkin kilpailujen järjestäjinä sekä kilpailijoina.

 

pienoisautoilu

 

Pienoisautoilu tai tutummin RC-autoilu on todellinen koko perheen harrastus joka ei ikää katso, harrastajien ikähaitari alkaa viisivuotiaista ja jatkuu yli viidenkymmenen ikävuoden.

Pienoisautoilua voi harrastaa lukuisilla erilaisilla autoilla ja kilpailujakin järjestetään kymmenissä erilaisissa luokissa. Suosituimpia kilpailuluokkia ovat 1:8-1:10 kokoluokkaa olevat touring (asfaltti)- ja crossiautot sekä sähkö- että polttomoottorisina. Seurasta löytyy tällä hetkellä muutama 1:10 kokoluokan touring-auto ja lähitulevaisuudessa on odotettavissa autojen määrän kasvavan.

 

ralli

 

Rallissa on Suomen maine autourheilumaana luotu 60-luvulta asti jatkuen nykypäivään MM-tasolla. Myös kansallisella tasolla ralliharrastus on virkeää ja ralleja löytyyin lähes joka viikonloppu eripuolelta maata.

Rallia harrastetaan Suomessa SM-kilpailujen lisäksi mm. monissa cup-tasoisissa harrastesarjoissa sisältäen esimerkiksi koko ajan suosiotaan nostavat Historic-luokat joissa kilpailemisen lisäksi auton historian vaaliminen on osa lajia.

Toivakan Autourheilukerho järjesti ensimmäisen oman rallikilpailunsa vuonna 2014, 1. Toivakka-Rallin. Kilpailu sai heti suuren suosion ja tulee saamaan jatkoa tulevina vuosina. Lisäksi olemme tekemässä lukuisia erikoiskokeita eri rallikilpailuissa vuosittain ja olemme vahvasti mukana järjestämässä Neste Oil Rally Finlandia.

Myöskin kilpailijatoiminta on seurassa aktiivisinta nimenomaan rallin ja rallisprintin puolella.

 

rallisprint

 

Rallisprint on rallista kehitetty nopeatempoinen ja yleisöön menevä laji. Rallisprintissä ajetaan yksi n. 2-5km pitkäerikoiskoe kahteen kertaan ja vain parempi aika jää voimaan.

Kuljettajia autossa on vain yksi ja reittiin saa ennakkoon tutustua vain polkupyörällä tai kävellen. Autot vastaavat pitkälti ralliautoja, joitain vapauksia on suotu kilpailuluokasta riippuen ja tämä onkin mahdollistanut muutamien todella eksoottisten ja hienojen kilpa-autojen rakentamisen tähän lajiin.

Rallisprintin erikoisuutena on myös nuorten luokka, jossa 16-vuotiaat nuoret pääsevät kilpailemaan. Tämä mahdollistuu sillä että myös siirtymät ek:n jälkeen takaisin varikolle ovat suljettua aluetta, toisin kuin rallissa.

Toivakan Autourheilukerho järjesi vuosien 1997-2013 aikana yhteensä viisitoista kertaa Toivakka Rallisprintin, joka ajettiin aivan kylän keskustan tuntumassa. Viimeisinä vuosina kilpailullamme oli myös sm-arvo. Kilpailun järjestäminen jäi rallikilpailun järjestämisen myötä, mutta ei missään nimessä ole poissuljettu tulevaisuudessa.

mobilistit

 

Vuonna 2011 seuraan on perustettu mobilisti-jaos vaalimaan wanhojen vehkeiden perintöä. Kalusto vaihtelee autoista ja traktoreista aina mopoihin ja työkoneisiin asti.

Mobilistit ovat seuran alla toimiva itsenäinen jaos jolle tullaan luomaan tälle sivustolle oma osio kesän 2011 aikana. Mobilistijäsenet voivat liittyä seuraan muiden tapaan valikosta löytyvän liittymiskaavakkeen kautta tai ottamalla yhteyttä seuran sihteeriin.

Lisätietoja mobilistijaoksen toiminnasta antaa Petri Haikkala / 0400-932 906